BERITA

THE REDS ANT SEDIA BERDEPAN TERENGGANU

Undian Superbest Power Piala FA 2016 yang berlangsung Sabtu lalu di Shah Alam telah menyaksikan pasukan PKNS FC diundi menentang juara 2011, Terengganu.

Bagi Setiausaha PKNS FC, Md Adi Harmizi Ariffin, beliau menganggap Terengganu adalah pilihan dalam perlawanan tersebut sementara PKNS FC boleh dianggap sebagai pasukan underdog.

“Seperti yang kita lihat, undian tahun ini begitu terbuka. Tidak ada pasukan yang boleh mengelak untuk bertemu dengan pasukan yang lebih kuat.

“Pasukan Liga Super boleh bertemu sesama sendiri jadi kami anggap undian bertemu Terengganu adalah peluang untuk membuktikan keupayaan PKNS FC” katanya.

Adi bagaimanapun percaya PKNS FC mampu untuk melepasi halangan tersebut walaupun menyedari cabaran besar menanti mereka nanti.

“Bagi saya, peluang kedua-dua pasukan adalah 50-50. Namun saya yakin, jika para pemain mampu mengekalkan disiplin dan mengikut setiap arahan jurulatih, saya rasa tidak kami mampu menumpaskan Terengganu.

“Mengenai kelebihan bermain di gelanggang sendiri, saya tidak anggap ia sebagai satu kelebihan. Musim ini kami bermain di Stadium Hang Jebat, Melaka jadi saya rasa kedua-dua pasukan ada peluang tersendiri” jelasnya lagi.

PKNS FC diundi bertemu Terengganu dalam pusingan kedua yang akan dilangsungkan pada 19 Februari nanti di Stadium Hang Jebat, Melaka.

Kemenangan pada perlawanan tersebut akan membawa PKNS FC melangkah ke peringkat seterusnya yang akan diundi semula seperti diterangkan oleh Football Malaysia LLP (FMLLP).

Dalam perkembangan berkaitan, The Reds Ant akan bertemu Sarawak untuk satu perlawanan ujian selepas tewas 3-5 kepada Pulau Pinang di Stadium Bandaraya pada Ahad lalu.